Otvorena druga deonica autoputa Priština-Skoplje

Presecanjem vrpce, džudistkinja Majljinda Keljmendi, otvorila je danas novu deonicu autoputa Priština-Skoplje. Ova deonica duga je 14.5 kilometara i vodi ka prelazu Đeneral Janković.

Otvorena druga deonica autoputa Priština-Skoplje

Iz Vlade Kosova poručuju da će otvaranje ove deonice autoputa olakšati pristup turističkom centru Brezovica. Svečanosti su prisustvovali najviši zvaničnici Prištine, uključujući i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, Grega Delavija.

Otvaranje autoputa "Arben Džaferi" predsednik Kosova vidi kao projekat za "novo i moredno Kosovo".

"To je projekat modernog Kosova, evropskog Kosova. To je projekat snova koje smo imali, a koji postaje realnost. Zbog toga, srećno svima. Sa srećom Kosovo," rekao je Tači, saopšteno je iz Predsedništva Kosova. 

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, obraćajući se prisutnima kazao je:

"Duboko sam ubeđen da će sledeće godine ovaj put biti završen, i duboko sam uveren da će Skoplje više nego ikad biti bliže Prištini."

Ministar infrastrukture Kosova, Palj Ljekaj naveo je, saopšteno je iz njegovog kabineta, da je današnji događaj drugi uspeh Kosova u 2017., zajedno sa prvim, koji se, kako je ocenio, dogodio pre dva dana kada je potpisan ugovor o izgradnji termoelektrane "Novo Kosovo".

Vrednost izgradnje autoputa je, prenose mediji u Prištini, 600 miliona evra, a njegova dužina je 60 kilometara. Prva deonica autoputa puštena je u saobraćaj krajem oktobra 2015.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš