Osmani: Pružiću punu podršku za zaštitu prava zajednica

Predsednica Vjosa Osmani rekla je na današnjem sastanku Konsultativnog saveta za zajednice da ovaj mehanizam daje mogućnost zajednicama da se uključe u zakonodavne inicijative i da kao rezultat toga unaprede svoj položaj na Kosovu, prenosi Ljajmi.

Osmani: Pružiću punu podršku za zaštitu prava zajednica

„Kao predsednica Kosova, pružiću punu podršku u okviru ustavnih i zakonskih ovlašćenja za zaštitu prava zajednica. Radiću na tome da promovišem preporuke Saveta tokom čitavog svog mandata, štaviše koordiniraćemo naše aktivnosti“, rekla je Osmani.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta predsednika, Osmani je čestitala bošnjačkoj zajednici njihov dan i istakla da je Konsultativni savet jedan od najvažnijih glasova zajednica na Kosovu.

Naglasila je da je Kancelarija predsednika održavala kontinuirane sastanke sa drugim institucijama i zatražila sprovođenje preporuka ovog Saveta.

Na sastanku su razmotrene preporuke u vezi sa obeležavanjem Dana različitosti, raspisivanjem konkursa na službenim jezicima Kosova i drugim pitanjima koja se odnose na zajednice.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš