Osmani: Mustafa i Kurti o ukidanju taksi od ponedeljka

Predsednica kosovske skupštine, Vjosa Osmani, najavila je nove sastanke koalicionih partnera na kojima će se razgovarati o sklapanju dogovora po pitanju ukidanja taksi, prenose mediji.

Osmani: Mustafa i Kurti o ukidanju taksi od ponedeljka

Ona međutim, nije otkrila o čemu se razgovaralo i da li je i šta dogovoreno na prethodnom sastanku koji je održan u petak a koji je prema medijskim navodima trajao nekoliko sati.

„Sastali smo se u petak, ponovo ćemo se sastati narednih dana. Od ponedeljka ćemo moći detaljnije da razgovaramo o ovom pitanju“, rekla je Osmani.

O taksama danas nije hteo da govori ni kosovski premijer, Aljbin Kurti, prenela je KosovaPress.

Osmani i Kurti su učestvovali na današnjem obeležavanju Međunarodnog dana invalidskih kolica.

Podsetimo, kosovski premijer, Aljbin Kurti, saopštio je nedavno da će 15. marta ukinuti samo takse na uvoz sirovina iz Srbije i BiH, a od 1. aprila i na sve proizvode ukoliko Srbija ispuni dva uslova – prestane sa kampanjom „odpriznavanja Kosova“ i dozvoli izvoz kosovskih proizvoda u Srbiju, dok će ukoliko Srbija ne ispoštuje ove uslove od 1. aprila takođe biti uvedena i mera reciprociteta.

Sa druge strane, lider DSK, Isa Mustafa, poručio je danas da takse treba u potpunosti ukinuti „baš kao što to zahtevaju SAD“ te da se nada da će do toga doći na sutrašnjoj sednici Skupštine Kosova.

Kada je reč o uvođenju mere reciprociteta, dodaje da bi ona trebalo da se uvede prema Srbiji, u dogovoru sa SAD i EU, a ukoliko ona ne obustavi kampanju povlačenja priznanja protiv Kosova i ne otkloni trgovinske i ekonomske barijere.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš