Osmani: Izbor Tačija za predsednika velika greška, skinuću njegovu sliku iz kabineta

Izbor Hašima Tačija za predsednika je bila velika greška, a koalicija DPK-DSK nije bila u skladu s voljom naše stranke, rekla je večeras Vjosa Osmani, kandidat za premijera ispred Demokratskog saveza Kosova, u emisiji "Presing" na TV7, prenosi Gazeta Ekspres.

Osmani: Izbor Tačija za predsednika velika greška, skinuću njegovu sliku iz kabineta

Kako se navodi, DSK je odigrao ključnu ulogu u izboru Tačija za predsednika, obezbeđivanjem glasova dok je bio u koaliciji sa Demokratskom partijom Kosova.

"Možemo reći jednu stvar sa kojom se većina ljudi slaže. Vlada 2014-2017 bila je najbolja u istoriji Kosova. Tačiju nije mesto tu. Treba imati na umu da je Mustafina vlada bila svrgnuta pokretanjem nepoverenja od strane DPK-a, a takođe DPK je sarađivala u krijumčarenju suzavca u Skupštinu“, rekla je Vjosa Osmani i dodala da se druga koalicija između DPK i DSK neće dogoditi.

Kandidatkinja DSK za premijera rekla je i da u kabinetu premijera, ako ona bude izabrana, neće zadržati fotografiju predsednika Hašima Tačija. Osmani je objasnila da je, po zakonu, fotografija predsednika države obavezna da bude prisutna u zgradi Vlade, ali se ne pominje kabinet premijera.

Ona kaže da se fotografija može postaviti negde u zgradi, ali ne u njenoj kancelariji.

„Apsolutno ne u mojoj kancelariji. Nema potrebe da se to obaveže zakonom. Međutim ja se nadam da Tači neće biti još dugo na toj funkciji već da ćemo imati drugog predsednika ili predsednicu", rekla je Osmani.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš