Osmani: Besplatne maske građanima, umesto luksuznog nameštaja i novih automobila

Predsednica Skupštine Vjosa Osmani rekla je na današnjoj sednici parlamenta da je podnela amandman na Zakon o rebalansu budžeta, kako bi građani mogli da dobiju besplatne maske, prenosi Koha.

Osmani: Besplatne maske građanima, umesto luksuznog nameštaja i novih automobila

Dodala je da je predložena suma iznosi tri miliona evra i da je reč o maskama koje se mogu nositi više puta.

"Danas sam podnela amandman na Zakon o rebalansu budžeta, da bi uključila budžet za distribuciju besplatnih maski za građane starije od šest godina. Na našem tržištu koštaju otprilike jedan evro, što znači da je predloženi budžet 3 miliona evra. Na taj način svaki građanin koji treba da nosi masku, dobiće dve maske, koje mogu naizmenično nositi, oprati i ponovo upotrebiti", rekla je Osmani.  

Osmani je pojasnila odakle bi taj novac mogao biti obezbeđen.

"A gde imamo taj prostor u budžetu? Pa u delu opredeljenom za luksuz, koji se dodeljuje nekim institucijama za menjaje nameštaja, kupovinu telefona, laptopova, novih automobila. Možda je to potrebno u normalnim okolnostima, ali mi nismo u normalnom okolnostima. Shodno tome, taj budžet se mora obezbediti i nadam se da će poslanici odobriti ovaj amandman o budžetu, tako da svim našim građanima mogu biti podeljene najmanje dve maske za višestruku namenu", rekla je Osmani.

Osmani je takođe najavila da će nastaviti sa uključivanjem u budžet amandmana za vakcine poznate kao "pneumokokna vakcina", koja je u mnogim zemljama neophodna je za imunološki sistem, za osobe starije od 65 godina i sve osobe koje imaju probleme sa plućima.

"Nadam se da ćete podržati ovaj amandman kao preduslov da bi revizija budžeta bila revizija koja pomaže u borbi protiv i sprečavanju pandemije. Nećemo moći da se bavimo upravljanjem ekonomijom, a da se prethodno ne pozabavimo zdravstvenom krizom. Dakle, ekonomski oporavak ne može biti bez uključivanja zdravstvenog aspekta. Sada održavamo zdravlje kako bismo imali priliku da oporavimo ekonomiju", rekla je Osmani.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš