Optuženi poslanici opozicije odbacili optužbe

Četvoro poslanika opozicije koji su optuženi za krivično delo upotrebe oružja i ometanja službenog lica u vršenju dužnosti na sednicama Skupštine Kosova danas su, na drugom ročištu, pred Osnovnim sudom u Prištini odbacili optužnicu koju je protiv njih podiglo Osnovno tužilaštvo u Prištini.

Optuženi poslanici opozicije odbacili optužbe

Poslanik Samoopredeljenja Albin Kurti izjavio je na ročištu da se protivi optužnici, navodeći da su organi reda i pravde deo deo "Zajednice", kako naziva Zajednicu opština sa srpskom većinoma.

Poslanica Samoopredeljenja Aljbuljena Hadjiju izjavila je da nema šta da kaže i da podržava to što je izjavio Kurti.

Šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi rekla je da su poslanici opozicije svojim postupcima branili Ustav Kosova.

"Mi smo radili naš posao, branili smo Ustav. To je potvrđeno i odlukom Ustavnog suda. Mi nismo u sukobu sa zakonom već sa dva politička sporazuma", rekla je Donika Kadaj Bujupi.

Treći poslanik Samoopredeljenja koji je optužen Faton Topali rekao je da se za ovakve slučajeve građani kažnjavaju novčano a poslanici drugim merama.

Prema njegovim rečima, poslanici su sa političkog stanovišta poslanici i u skladu sa odlukom Ustavnog suda bili u pravu kada su se suprotstavljali sporazumima o Zajednici opština sa srpskom većinom i demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Rasprava je okončana zahtevima advokata da se optužnica odbaci i insistiranjem tužioca da se ona potvrdi i da počne suđenje.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš