Opozicija postavila šatore ispred Skupštine Kosova

Na glavnom gradskom trgu u Prištini, u neposrednoj blizini Skupštine, aktivisti kosovske opozicije danas su počeli sa postavljanjem šatora gde će kako su najavili sve do 7.marta organizovati celodnevne mirne proteste protiv Vlade Kosova.

Opozicija postavila šatore ispred Skupštine Kosova

Montažni šatori, stiropor, ćebad i sunđeri i pristalice opozicije na glavnom gradskom trgu u Prištini, novi je način demonstriranja protiv Vlade Kosova. Kako su lideri opozicije najavili, celodnevni mirni protesti trajaće do 7.marta kada ističe rok za izbor novog predsednika Kosova.

“Danas počinje nova etapa neprekidnih protesta protiv vlade. Novi način protesta pripremljen je u detalje. Imamo dozvolu opštine i sve je u skladu sa zakonom. Mi ovde protestujemo kao građani, poreski obveznici i članovi političkih partija. Od danas smo ovde non-stop”, rekao je Haradinaj.

Cilj protesta je svrgavanje vlade, a ovo je novi način iskazivanja nezadovoljstva, poručuje lider Samoopredeljenja Visar Imeri.

“Protestujemo protiv ovog režima, koji je antiustavni i antirepublički. Ovaj protest će trajati do trenutka kada vlada podnese ostavku. Naš zajednički protest trajaće sve dok ova koalicija ne prestane sa uzurpiranjem institucija. Mi nećemo dozvoliti da izaberu predsednika”, kazao je Imeri.

Prema rečima jednog od lidera opozicije Fatmira Ljimaja, protesti će biti nastavljeni sve do svrgavanja (pada) vlade.

"Pozivam građane da se pridruže neprekidnim protestima. Ovo je put koji će slediti udružena opozicija, civilno društvo i građani. Mi smo svedoci da ova vlada ne samo da se ne menja, nego i nastavlja sa svojim pritiscima”, tvrdi Ljimaj.

Prema kosovskom zakonu, ukoliko poslanici do 7. marta ne izglasaju novog predsednika, stvorili bi se uslovi za vanredne parlamentarne izbore. Postavljanje šatora i improvizovane bine pratio je veliki broj pripadnika kosovske policije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš