Opozicija će nastaviti sa protestima

Tri opozicione stranke, Pokret "Samoopredeljenje", Alijansa za budućnost Kosova i "Inicijativa za Kosovo", saopštile su da će nakon izbora Hašima Tačija za predsednika Kosova nastaviti sa protestima, i da zahtevi ostaju isti ostavka vlade i raspisivanje vanrednih izbora.

Opozicija će nastaviti sa protestima
Odluka o novim protestima biće doneta sledeće nedelje, jer kako poručuju iz pokreta Samoopredeljenje postignuti sporazumi sa Srbijom i Crnom Gorom ne mogu biti sprovedeni. 

Opozicija ne prestaje da se protivi izboru Hašima Tačija na mesto predsednika, ističiću da će nastaviti sa protestima uperenim protiv Vlade koja ne prestaje da uništava Kosovo.

"Hašim Tači ne može da bude predsednik Kosova, jer je glavni krivac ovih sporazuma zbog kojih šest meseci protestujemo kako bi sprečili njihovo sprovođenje. Mislim da smo upotrebom suzavaca i protestima postigli određene rezultate. Svest građana je na višem nivou, da postoji zlo koje preti državi, uspeli smo konačno da ZSO proglasimo mrtvom“, rekao je Visar  Imeri,  predsednik pokreta ,,Samoopredeljnje

Imeri je na konferenciji za novinare istakao da će biti razmotrena legalnost izbornog procesa I da li je ona u skladu sa Ustavom i zakonima.

"Osporavamo proces izbora predsednika, jer je to urađeno na brutalan način , poslanici opozicije su izbačeni iz sale,  intervenisano je I protiv protesta  koje smo  započeli prošlog utoraka, a koje je trebalo nastaviti i narednih dana, “naglasio je predsednik opozicionog pokreta ,,Samoopredeljenje” Visar Imeri.

Datum održavanja sledećih protesta i način delovanja opozicije, biće saopšteni nakon zajedničkog sastanka pokreta Samoopredeljenje, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, koji će biti održan narednih dana.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš