Održani sastanci poslanika i predstavnika SAD-a i EU

Dan pre sednice Slupštine na kojoj će se glasati o poverenju Vladi Kosova, na kojoj je trebalo da bude i glasanje o Sporazumu o razgraničenju sa Crnom Gorom u zgradi skupštine održani su sastanci poslanika i predstavnika SAD-a i EU, sa kojeg je poručeno da je Demokratski savez jedinstven u pogledu usvajanja demarkacije.

Održani sastanci poslanika i predstavnika SAD-a i EU

Predstavnici Demokratskog saveza Kosova, premijer Isa Mustafa, američki ambasador Greg Delavi i Specijalna zastupnica EU na Kosovu Natalija Apostolova sastali su se u Skupštini Kosova. Iako detalji sa sastanka nisu poznati javnosti, šef poslaničke grupe DSK Ismet Bećiri, izjavio je da je njegova stranka jedinstvena u pogledu usvajanja Sporazuma o demarkaciji.

“Ako govorimo o donosenju odluka jasno je da ona mora biti zajednicka a ne jednostrana jer smo koalicija. I jasno je da sutra mi necemo glasati protiv vlade. Što se tiče glasanja o demarkaciji, DSK će biti jedinstvena. Mi ćemo biti jedinstveni i složniji nego ikad”, rekao je Bećiri. 

Ambasador SAD-a se u toku dana sastao i sa poslanicima Šaipom Mujom, Naitom Hasanijem, Demijem Murtezijem iz Partije Pravde, Raifom Celjom iz Pokreta za jedinstvo, koji su se ranije izjašnjavali protiv ratifikovanja sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom. Šaip Muja je nakon sastanka izjavio da mu se mišljenje o razgraničenju nije promenilo a da još uvek ne zna da li će glasati o nepoverenju.

"Ja nisam protiv razgraničenja, ali jesam protiv ove verzije sporazuma. Znamo da je situacija veoma napeta, ali problem koji je stvoren pre tri godine ne može da se reši u roku od tri dana. Ja nisam potpisnik predloga za glasanje o nepoverenju vladi, ali to ne garantuje da neću glasati protiv vlade", kazao je Šaip Muja. 

Na dnevni red Skupštinskog zasedanja koje će se održati sutra u 10 časova, uvršteno je glasanje o nepoverenju Vlade Kosova, koje je predložilo 42 poslanika. Da bi se izglasalo nepoverenje, potrebni su glasovi proste većine od ukupnog broja poslanika.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš