Određen redosled stranaka na glasačkom listiću

Kolacija Vakat 74, GIG 70, JGP 40, Pokret za Goru 27

U sedištu Centralne izborne komisije u Prištini održano je žrebanje političkih subjekata za redosled na glasačkom listiću za predstojeće kosovske lokalne izbore, zakazane za 22. oktobar. CIK je danas i zvanično potvrdio političke subjekte koji će učestvovati na izborima - njih 91.

Kolacija Vakat 74, GIG 70, JGP 40, Pokret za Goru 27

Četiri politička subjekta iz Gore učestvuje na prestojećim lokalnim izborima . Žrebanjem  je određen raspored na glasačkim listićima. Največa politička stranka  iz Gore, Demokratska stranka Vatan, izlazi na  prestojeće izbore u  Koalicija Vakat , i  biće na glasačkom listiću pod brojem 74, Građanska inicijativa Gore (GIG) će biti pod brojem 70, Jedinstvena goranska partija (JPG) pod brojem 40, i pokret za Goru pod brojem  27.

Na lokalnim kosovskim izborima učestvuje 91 politički subjekt - od toga jedna koalicija, 35 političkih partija, 30 građanskih inicijativa i 25 nezavisnih kandidata za predsednike ili za skupštine u različitim opštinama.

Pod kojim brojevima će nastupiti ostali politički subjekti, pogledajte OVDE, a ko su kandidati koji su podneli zahteve za povlačenje kandidatura pročitajte OVDE.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš