Odluka CIK-a: Na izborima u nedelju glasanje samo s dokumentima Kosova

Predsednica Centralne izborne komisije (CIK) Kosova, Valjdete Daka, izjavila je danas da će na izborima u nedelju, 6. oktobra, građani moći da glasaju samo sa identifikacionim dokumentima Kosova.

Odluka CIK-a: Na izborima u nedelju glasanje samo s dokumentima Kosova

To je odgovor na izjavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marka Đurića, koji je za RTS rekao da će „birački odbori u sredinama sa srpskom većinom sigurno uvažiti sva dokumenta, a pokušaje diskriminacije i sprečavanja naravno prijavićemo međunarodnim organizacijama i smatram i da je važno da OEBS odigra svoju ulogu“.

Član CIK-a iz Pokreta Samoopredeljenje, Adnan Rustemi je, prenosi portal Gazetablic.com, rekao da Beograd putem Srpske liste „vrši pritisak i ucenjuje“ Srbe koji žive na Kosovu i srpske političke subjekte kandidovane na izborima 6. oktobra.

„Pozvali su bezbednosne institucije na Kosovu da budu aktivnije i stvore dobro okruženje za sve političke stranke da svoje izborne aktivnosti sprovode u demokratskom duhu. Srpska zajednica treba da bude imuna na ove pokušaje Beograda“, rekao je Rustemi i naglasio da će CIK biti spremna za svaku moguću situaciju.

Predsednica CIK-a, Daka, rekla je da su oduke CIK-a obavezujuće za sve i da će „svi komesari koji ne budu poštovali uputstva o korištenju identifikacionih dokumenata imati pravne posledice“.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš