Od ponedeljka se otvaraju svi prelazi i ukidaju ostale restriktivne epidemiološke mere

Novo ublažavanje mera na Kosovu, koje su donete u borbi protiv širenja koronavirusa, može se očekivati danas u 18 sati za kada je zakazan sastanak u kosovskoj vladi, a očekuje se da će nove mere doneti otvaranje prelaza, vrtića, obdaništa, škola, kafića i restorana, prenosi Koha.

Od ponedeljka se otvaraju svi prelazi i ukidaju ostale restriktivne epidemiološke mere

Prema izvorima ovog lista vrtići će biti ponovo otvoreni za decu uzrasta do pet godina. U klupe će se od 3. juna naći i učenici 9. i 12. razreda, tako da će se testovi uspeha i mature održavati krajem juna, odnosno početkom jula.

Koha navodi i da će prelazi biti otvoreni, a da će osobe koje ulaze na teritoriju Кosova biti pregledane od strane medicinskih timova, ali neće ići u karantin i samoizolaciju.

Očekuje se da će trećom fazom biti obuhvaćeno i otvaranje kafića, barova, restorana, tržnih centara, a osnovne usluge biće vraćene svakoj javnoj ustanovi i apoteci.

Ove aktivnosti treba da se nadgledaju sprovođenjem preporuka Nacionalnog instituta, od strane rukovodilaca institucija, poslodavaca i relevantnih inspektorata.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš