"Od nove kosovske vlade očekujemo konkretne rezultate"

Postoje očekivanja da će nova Vlada Kosova isporučiti konkretne rezultate kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine. Sada kada Kosovo najzad ima novu vladu, voleli bismo da vidimo da sprovede ona pitanja i one odluke o kojima može da se odluči samo na Kosovu - kaže predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju, Dejvid Mekalister. On se danas u Briselu sastao sa srpskom ministarkom evrointegracija, Jadrankom Joksimović.

"Od nove kosovske vlade očekujemo konkretne rezultate"

"Na Srbiji i Kosovu je da se slože o posebnim koracima napred, ali ne radi se samo o slaganju o novim koracima napred. Takođe treba da se sprovedu stvari o kojima smo se već složili. Postoje neke stvari što Srbija treba da uradi, ali da podcrtam, postoje stvari koje i Kosovo treba da uradi", istakao je, govoreći o briselskom dijalogu. Nije precizirano, međutim, koje su to, kako je naveo, stvari.

Beograd i Prištinu pozvao je, "uprkos razlikama" - na konkretan rad na terenu:

"Hajde da nastavimo dijalog i hajde da pokušamo da nađemo načine kako možemo konačno dalje da normalizujemo odnose između Prištine i Beograda".

Mekalister se osvrnuo i na najavljenu inicijativu za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, koju, kako kaže, pozdravlja.

"Znam da je ovo kontroverzno pitanje za vašu zemlju, ali mislim da je veoma važno da imamo debatu ne samo između političara, već uključujući sve sfere društva", dodaje i zaključuje:

"Pristup predsednika (Srbije, prim. red.) sigurno ide u dobrom pravcu".

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš