"Od danas novinari na Kosovu imaju besplatnu pravnu zaštitu"

Po prvi put od svog osnivanja, Asocijacija novinara Kosova (ANK) i Advokatska komora Kosova potpisali su Memorandum o razumevanju kojim se svim članovima Asocijacije novinara Kosova besplatno pružaju pravno zastupanje i zaštita.

"Od danas novinari na Kosovu imaju besplatnu pravnu zaštitu"

AKK će pružiti besplatno pravno zastupanje i zaštitu pripadnicima ANK u slučajevima kada oni postanu deo parnica, a u vezi sa njihovim radom, uključujući pravne savete članovima ANK, koji će novinarima pomoći da zaštite svoj rad", piše u Memorandumu o razumevanju koji su potpisali predsednica ANK Gentiana Begoli – Pustina (Gentiana Begolli Pustina) i predsednik AKK Osman Havoli (Osman Havolli).

Potpisnici su se ovim aktom obavezali da će sarađivati na različitim poljima.

Predsednica ANK, Begoli – Pustina, rekla je da je ovo jedan od najznačajnijih sporazuma za ovo udruženje, s obzirom na to da je većina naših kolega, zbog niskih plata, uskraćena za ostvarivanje svog zakonskog prava zbog visokih finansijskih izdataka pravne zaštite.

"U takvoj klimi u kojoj imamo na desetine slučajeva pretnji, lišavanja prava novinara da obavljaju svoj posao, besplatna pravna zaštita bila je više nego neophodna. Zahvaljujem se šefu AKK, gospodinu Osmanu Havoliju, koji je bio spreman da potpiše ovaj Memorandum o razumevanju na 46. godišnjicu uspostavljanja ANK", rekla je između ostalog Begoli – Pustina.

Ovo je korak dalje u naporima ANK-a da pomogne svojim članovima u stvaranju lakšeg radnog okruženja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš