Novih 6 slučajeva zaraze koronavirusom na Kosovu, ukupno 604

Danas, 21. aprila 2020. godine, u Laboratoriju za molekularnu mikrobiologiju NIPHK-a RT-PCR metodom, testirano je ukupno 191 uzorak uzet s Klinike za zarazne bolesti, praćenje kontakata slučaja na terenu i karantinu u Studentskom centru.

Novih 6 slučajeva zaraze koronavirusom na Kosovu, ukupno 604

 Na SARS-CoV-2 dijagnosticirano je ukupno šest (6) slučajeva.

Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta, dva (2) slučaja sa prebivalištem u Prizrenu, dva (2) slučaja sa prebivalištem u Severnoj Mitrovici i dva (2) slučaja iz opštine Peć (prema prebivalištu: jedan (1) slučaj Peć i jedan ( 1) Slučaj Llugaxhi.

21. aprila  2020. Klinika za zarazne bolesti prijavila je jedan (1) slučaj smrti, 40-godišnju ženu žitelja Đakovake, kojom je  potvrđen  COVID-19 15.04.2020. Pacijent je hospitaliziran na Klinici za infektivne bolesti i liječen na Odjelu intenzivne njege sa dijagnozom .COVID-19, Graviditas hbd 28.

Opštine Zvečan i Leposavić prijavili su jedan (1) slučaj smrti.

Danas, 21. travnja 2020., izliječeno je pet (5) pacijenata na temelju preporuka WHO-a gdje su dva uzorka negativna s najmanje jednim dnevnim intervalom. Do danas se oporavio ukupno sto dvadeset i osam (128) slučajeva.

Od 8. februara  do 21. aprila  2020. u Laboratoriju za molekularnu mikrobiologiju NIPHK-a RT-PCR metodom testirano je ukupno 5.200 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, a ukupno je šest stotina i četiri (604) slučaja pozitivno testirano. dok je ukupno osamnaest (18) slučajeva umrlo i koji su imali i druge prateće bolesti.

NIPHK već 24 sata kontinuirano kontaktira i nadzire sve kontakte u slučaju, kao i kontaktne kontakte, obvezujući ih na samoizolaciju i potraženje medicinske pomoći ako imaju simptome. Do danas je kontaktirano 6.514 slučajeva koji su pod nadzorom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš