"Nikada nije bilo reči o ukidanju investicija Kosovu"

Ričard Grenel (Richard Grenell) je uvek bio jasan u tome da takse koje je Kosovo uvelo, štete ekonomiji Kosova te da šalju lošu poruku privatnom sektoru da Kosovo nije mesto za razvoj poduzetništva, navodi se u odgovoru glasnogovornika specijalnog izaslanika predsednika SAD za dijalog Srbije i Kosova Dika Kastina (Dick Custin).

"Nikada nije bilo reči o ukidanju investicija Kosovu"

Glasnogovornik Kastin naglašava da ambasador Grenel nikada nije ništa izjavio o anuliranju investicija Kosovu. Još precizira:

„Njemu (Grenelu) su brojni vlasnici kompanija unutar Kosova, uključujući i neke američke kompanije, rekli da takse štete njihovom poslovanju“, rekao je Kastin.

„Ambasador Grenel bio je jasan prema političkim liderima Kosova i Srbije da američke investicije na Kosovu neće imati poželjnu korist za ekonomiju ukoliko takse ostanu na snazi“, dodao je glasnogovornik Grenela, te podvukao da će „zamena taksi za dodatne barijere koje bi nazvali 'recipročnim' također biti kontraproduktivna za razvoj poslova za mlade ljude“.

Kastin je u svom odgovoru za RSE i dan ranije naveo da specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel ne podržava ideju premijera Kosova, Aljbina Kurtija (Albin Kurti) o uvođenju recipročnih mera Srbiji.

Njegov portparol, Dik Kastin, izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da ambasador Grenel podstiče Kosovo da ukine taksu bez reciprociteta.

Kosovo je takse Srbiji i BiH uvelo decembra 2018. godine kao odgovor na kampanju koju vodi Srbija sa ciljem sprečavanja prijema Kosova, čiju nezavisnost ne priznaje, u međunarodne institucije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš