"Ni Vučić ni Tači Srbima i Albancima nisu rekli da treba da sarađuju"

Prvi put posle godinu dana iz Brisela nisu stigla prepucavanja, naveo je novinar Idro Seferi.

"Ni Vučić ni Tači Srbima i Albancima nisu rekli da treba da sarađuju"

On je gostujući u Kažiprstu, povodom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija u Briselu, naveo da su njih dvojica shvatila da dosadašnji tok dijaloga nije doprineo normalizaciji odnosa, te da je logično da razgovor uđe u novu fazu.

"Poslednjih godinu dana se ništa pozitivno nije desilo. Sami političari stvaraju tenzije, zbog kojih se posle optužuju građani", rekao je Seferi.

Ipak, predsednik Kosova Hašim Tači se još nije vratio u Prištinu iz Brisela, odakle je poručio da dijalog sa Beogradom ulazi u novu fazu, u pravcu normalizacije odnosa, a "kod kuće" je izložen ozbiljnim kritikama i zahtevima da mu se oduzme uloga učesnika u dijalogu.

Seferi navodi da će nastavak dijaloga zbog toga pre svega zavisiti od toga ko će voditi vladu na Kosovu.

"Ko god da formira vladu zna se da će biti pritisaka. Zna se i da će najveći problem biti izrada statuta o formiranju ZSO. Kosovo i Srbija nemaju nikakav izlaz sem da pregovaraju, da postanu normalno društvo, jer je to jedini put, sem puta rata", dodao je Seferi.

Još jedno pitanje koje, kako kaže Seferi, problematično je uloga Srpske liste, tj. da li će ona biti u vladi.

Dodaje da bi Srbi trebalo da učestvuju u dijalogu kako god, a Seferi zaključuje i da dosad ni Vučić ni Tači Srbima i Albancima nisu rekli da treba da sarađuju.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš