Neki se plaše koronavirusa, neki ne, kupuje se na veliko ali ima dovoljno namirnica

Vesti da u pojedinim lancima trgovine na Kosovu vladaju nestašice osnovnih životnih namirnica i da potrošači u panici kupuju ogromne količine brašna, ulja, šećera, testenina i konzervirane hrane, po onome što smo danas mogli da vidimo u prištinskim prodavnicama zvuče preterano. Činjenica je, ipak, da se primećuje pojačana gužva, a pojedini građani priznaju da se plaše koronavirusa i da kupuju vanredne količine osnovnih namirnica.

Neki se plaše koronavirusa, neki ne, kupuje se na veliko ali ima dovoljno namirnica

Kako smo mogli da se uverimo, u svim veletrgovinama i trgovinskin lancima ima dovoljno zaliha životnih namirnica, a brašno je obavezna namirnica u korpi svakog potrošača.

Ekipa Kosova Onlajn obišla je danas više trgovinskih lanaca nadomak Prištine. Iako nam unutar objekata nije bilo dozvoljeno snimanje građani sa kojima smo razgovarali ispred kažu da poštuju vladine mere u cilju preventivne zaštite stanovništva od koronavirusa.

"Ovo nije redovna kupovina, plašimo se virusa", rekao nam je jedan od Prištevaca dok je na parkingu gurao  puna kolica namirnica.

"Plašim se samo od Alaha", rekao nam je drugi sagovornik.

Očigledno je ipak da su informacije iz medija uticale na ljude i da mnogi razmišljaju o posledicama moguće epidemije.

"Svi kanali samo govore o koronavirusu, stvara se pritisak na ljude", potvrdila nam je jedna Prištevka koja je pošla u nabavku namirnica.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš