"Neka povuku sporazume i biće sve normalno"

Opozicija na Kosovu je poručila da je dovoljno da premijer Kosova Isa Mustafa povuče potpise sa sporazuma o ZSO i demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.

"Neka povuku sporazume i biće sve normalno"

U saopštenju Samoopredeljenja, Alijanse za budućnost Kosova i Incijative za Kosovo, ističe se da su događaji u skupštini pokazali da je na sceni "trijumvirat lažova", koji čine predsednik Parlamenta Kadri Veselji, premijer Isa Mustafa i njegov zamenik Hašim Tači, koji se nisu ustručavali da neistinama i hipokrizijom pokrivaju njihovu diktaturu.

"Ova trojica zvaničnika kažu da će u ime demokratije isključiti iz rada Skupštine i uhapsiti svu opoziciju. Oni kažu da u ime pravde goniti opiziciju i zaštiti svoju korupciju. Međutim, mi smo odlučni da sporazumi o Zajednici i demarkaciji ne prođu. Opozicija se ne zaustavlja, protesti se ne zaustavljaju", navodi se u saopštenju. 

Skupština Kosova je razmatranjem 25 tačaka dnevnog reda završila sednicu koju je započela u 10.30 časova, ali je zbog aktiviranja suzavca bila prinuđena da je prekine dva puta. 

Posle pauze od 50 minuta Skupština je počela novu sednicu na kojoj treba da bude usvojen Zakon o izmenama i dopunama zakona o Kosovskoj agenciji za privatizaciju i da budu izabrani članovi Borda ditrektora te agencije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš