NEIZVESTAN SUSRET: Tači poslao Nikoliću poziv da dođe na inauguraciju?

Bivši kosovski premijer Hašim Tači zvanično će položiti zakletvu za predsednika Kosova u četvrtak 7. aprila, kako je i ranije planirano, a zvaničan poziv da prisustvuje njegovoj inauguraciji poslat je u Beograd predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, prenosi list "Danas" nezvanična saznanja diplomatskih izvora u Prištini.

NEIZVESTAN SUSRET: Tači poslao Nikoliću poziv da dođe na inauguraciju?

Ovaj list navodi i da u kabinetu predsednika Srbije nije dobio odgovor da li je Nikolić dobio Tačijevu pozivnicu. Koliko je poznato, predsednik Nikolić dosad nije bio ni na jednom međunarodnom skupu, kome je prisustvovao i Tači, za razliku od premijera Aleksandra Vučića i šefa diplomatije Ivice Dačića.

Upamćeno je međutim, da se Nikolić u nekoliko navrata, bilo na marginama, bilo u zvaničnom delu susreo sa odlazećom predsednicom Kosova Atifete Jahjagom. Ti susreti nisu imali nikakav formalni karakter.

Hašim Tači je, podsetimo, u nedavnom razgovoru za austrijski Standard najavio da će poslati takav poziv.

- Radujem se pozivu koji ću uputiti predsedniku Nikoliću. Pozvaćemo i ostale predsednike zemalja regiona - poručio je on, uz opasku da se sa Nikolićem susretao i ranije, te da "to neće biti nešto nepoznato predsedniku Srbije".

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš