"Neistinite tvrdnje o učešću građana Kosova u borbama u Ukrajini"

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova odbacilo je kao neistinitu i pristrasnu svaku tvrdnju ruske novinske agencije TASS i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da građani Kosova idu u Ukrajinu da se bore protiv Rusije.

"Neistinite tvrdnje o učešću građana Kosova  u borbama u Ukrajini"

MSPK je putem saopštenja obavestilo ruskog ministra Lavrova i rusku novinsku agenciju TASS da je  Kosovo zakonom zabranilo učešće svojih građana u ratovima u inostranstvu i da ovaj zakon predviđa oštre kazne za svakog građanina koji može biti deo takve radnje.

„MSP smatra da su izjave novinske agencije TASS i ministra Lavrova deo žestoke kampanje ruske propagande koja ima za cilj da skrene pažnju celog demokratskog sveta sa strepnje koju stvara ruska hegemonistička politika i diktatura nad pravima naroda za slobodan i suveren život. Ova žestoka ruska kampanja protiv Kosova i drugih zemalja Zapadnog Balkana, između ostalog, ima za cilj da zaoštri situaciju na Kosovu i šire u regionu preko ruskog satelita na Balkanu, Srbije. MSP izražava punu solidarnost naroda Kosova sa narodom Ukrajine za pravo na slobodan i suveren život u svojoj državi. Republika Kosovo poziva na smanjenje tenzija i izbegavanje sukoba, koji mogu poprimiti nepredvidive razmere“, navodi se u saopštenju.

Kako ističu Kosovo se pridružuje "demokratskom svetu u osudi ruske hegemonističke i ekspanzionističke politike na štetu suverene i nezavisne države Ukrajine".

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš