"Nećemo dozvoliti dvostruki suverenitet na Kosovu"

Predsednik Kosova Hasim Tači ocenio je danas da će samit u Berlinu biti dobra prilika za otvaranje perspektive za ceo region, i da očekuje od kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona da ubedi Srbiju za priznanje Kosova.

"Nećemo dozvoliti dvostruki suverenitet na Kosovu"

Pre odlaska na Samit, predsednik Tači je na konferenciji za novinare rekao da Kosovo odlazi sa jasnim stavovima, i ponovo potvrdio da je Kosovo spremno za nastavak dijaloga.

"Sutra će se održati sastanak u Berlinu, posebno posvećen aktuelnim dešavanjima na Kosovu, što će biti dobra prilika da se otvori dobra perspektiva za region. Kosovo ima jasan stav jer je ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viza. Kosovo namerava da nastavi dijalog, sporazum koji otvara mogućnosti za dijalog, ali ni na koji način postavljanje uslova. Očekujem da će inicijatori ovog sastanka osuditi genocid. Takođe insistiram da je naš stav ustavan i zakonski. Ne očekujem da će biti dijaloga ili pregovora ali ću naglasiti svoj stav i podršku za pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca. Nećemo dozvoliti dvostruki suverenitet, niti model "dve Nemačke", niti bilo koju vrstu zajednice", rekao je on.

On je rekao da očekuje da će kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron ubediti srpsku državu za priznanje Kosova. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš