NATO ne menja strukturu na Kosovu

Nato neće menjati svoju strukturu na Kosovu, dok to ne dozvole bezbednosni uslovi, izjavio je u glavnom štabu KFOR-a vrhovni komandant savezničkih snaga za Evropu Filip Bridlav, ističući da je ponosan na postignuti napredak.

NATO ne menja strukturu na Kosovu

Na konferenciji za novinare u glavnom štabu KFOR-a glavnokomandujući NATO snaga u Evropi Filip Bridlav je rekao da put KFOR-a ostaje isti, a to je obezbeđenje sigurnosti za sve građane Kosova.

Iako je napredak vidljiv, pred Natom je još posla, naveo je američki general, ”NATO zadržava svoju strukturu na Kosovu dok to ne dozvole bezbednosi uslovi ne dozvole, video sam progres i veoma sam ponosan na naše vojnike”.

Komentarišući hapšenje grupe Albanaca ispred Visokih Dečana, Bridlav je istakao da je akcija policije i KFOR-a bila uspešna, navodeći da će mirovne snage nastaviti da obezbeđuju ovaj manastir.

Komandant KFOR-a Giljermo Miljeta smatra da kada je reč o ovom slučaju treba sačekati kraj istrage.

Italijanski general je situaciju na Kosovu ocenio relativno mirnom, a tome su, kako je rekao, doprineli  razgovori koji se vode u Briselu.

KFOR će nastojati da otkloni posledice konflikta i nastaviti sa normalizacijom situacije, kaže Miljieta i kao izazove navodi balkansku migranstku rutu i povratak kosovskih građana sa ratišta u Siriji i Iraku.

On je naglasio da su kosovske institucije na ovom polju postigle određene rezultate.

Vrhovni komandandant savezničkih snaga se pre razgovora sa komandantom KFOR-a sastao sa premijerom i predsednicom Kosova, Isom Mustafom i Atifete Jahjagom.

Tagovi:NATOKosovo

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš