Napadnuta kuća bošnjaka u sjevernoj mitrovici

“Počeo je dim, izbila je velika vatra. Uplašili smo se, izašli da vidimo šta se desilo. Sumnjamo da je bačen molotovljen koktel jer na terasi nema struje", rekla je za Radio Kosovo 2, Lejla Mustafić.

Napadnuta kuća bošnjaka u sjevernoj mitrovici

Nepoznate osobe bacile su sinoć oko 1 : 45 časova iza ponoći molotovljev koktel na balkon kuće pripadnika pogranične Policije Kosova, Ramadana Mustafića u naselju Bošnjačka mahala u Sjevernoj Mitrovici, potvrdio je za naš program zamenik direktora regionalne policije za sever Kosova, Besim Hoti.

Hoti je kazao da je tom prilikom trosed na balkonu zahvatila vatra, koju su sami ukućani ugasili prije dolaska policije na uviđaj i da nije bilo povredjenih. Policija slučaj tretira kao krivično djelo podmetanja požara. Povređenih nije bilo ali je načinjena manja materijalna šteta.

Supruga Ramada Mustafića, Lejla, veruje da je u pitanju podmetanje požara, te da su, srećom, njeni sinovi i suprug to na vrijeme primetili i reagovali.

“Počeo je dim, izbila je velika vatra. Uplašili smo se, izašli da vidimo šta se desilo. Sumnjamo da je bačen molotovljev koktel jer na terasi nema struje. Posle su došli vatrogasci koji su ugasili vatru. Načinjena je šteta do 700 eura, dosta stvari je izgorelo, imali smo nešto i od namestaja na terasi. Djeca su mi se mnogo uplašila”, kazala je ona za Radio Kosovo 2, program na bosanskom jeziku.

Sedmočlana porodica Mustafić živi u kući od 70 kvadrata koja je izgrađena nakon rata i nije dovršena. Petoro djece pohađa nastavu na bosanskom jeziku u južnom dijelu Mitrovice. Porodica živi od plate Ramadana Mustafića.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš