Nakon burnog vikenda bez većih zadržavanja na Merdaru

Duge kolone vozila na prelazu Merdare obeležile su prethodni vikend kada se na ulaz na Kosovo čekalo i više od tri sata. Danas većih zadržavanja nije bilo, a iz pogranične policije poručuju da veće gužve ponovo očekuju do kraja nedelje.

Nakon burnog vikenda bez većih zadržavanja na Merdaru

Nakon što je u dane vikenda na prelazu Merdare zabeležena velika gužva, početkom ove radne nedelje saobraćaj se odvija nesmetano. Zadržavanja su od 15 minuta, do pola sata.

„Danas nismo čekali, ovo je prvi put da prođemo dobro, znali smo da čekamo i po sedam sati, danas sreća“, kaže Metuš Abazaj koji je sa porodicom u Istok krenuo iz Nemačke.

„Ne čekamo puno, danas baš nema gužve, prošle godine smo čekali i do pet, šest sati, sada ništa. U maju kad sam bio ovde nije bila velika gužva, ali se zato čekalo na granici između Srbije i Mađarske“, ističe Januz Aremzi koji je posetio porodicu u Dragašu i vraća se u Beč.

Glavni uzrok gužvi je sezona godišnjih odmora, napominju iz policije i podsećaju da na Kosovo dolazi veliki broj građana koji žive i rade u zemljama zapadne Evrope.

„Uvek je s kraja nedelje veća gužva, naročito sada u sezoni godišnjih odmora kada dolazi mnogo stranaca. Ove godine je čak i manji broj vozila i putnika, obavestili smo javnost da su na prelazu u toku građevinski radovi, verovatno su se iz tog razloga odlučili da koriste druge prelaze“, rekao je vodnik Beram Malići, šef smene granične policije.

Na Merdaru u toku su radovi na izgradnji savremenijeg prelaza, čime će biti rešen problem višesatnih zadržavanja. Na ostalim prelazima nema gužvi, a na prelazak se čeka od 5 do 10 minuta, saopštila je policija Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš