Najava novih mjera protiv Srbije: Zabrana za vozila sa srbijanskim tablicama

Izmi Zeka, zamjenik ministra u Ministarstvu unutarnjih poslova, rekao je da će uz 100-postotni porez na robu koja dolazi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, Kosovo poduzeti i druge sankcije.

Najava novih mjera protiv Srbije: Zabrana za vozila sa srbijanskim tablicama

"Kategoričan sam da se u ovoj fazi, osim poreza, uvedu mjere koje se tiču reciprociteta oko ulaska vozila. Već smo pripremili svu dokumentaciju da vozila iz Srbije ne mogu saobraćati. Drugim riječima, to je uzajamni aspekt djelovanja na srpsku državu kako oni djeluju prema građanima Kosova, da i mi djelujemo u skladu sa tim", rekao je Izmi Zeka, drugi čovjek Ministarstva unutarnjih poslova za "Ekomoniaonline".

"Ne samo u tom smislu, nego i u svim segmentima života jesam da se pokaže Srbiji da je Kosovo država koja odlučuje o svojim koracima. Ali ja nisam jedan od onih koji kažu da se ovo nikada ne desi jer se u politici stvari kreću, jer osim kretanja naši interesi su u skladu s američkom državom i, naravno, ja sam zagovornik američke senzibilnosti, te s njima odlučujemo o sljedećim koracima.", dodao je Zeka.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš