Na snazi zabrana vožnje neregistrovanih vozila na severu

Policija Kosova od danas sprovodi pojačanu kontrolu vozila na severu Kosova, tokom koje će biti oduzimana tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja upravljaju takvim vozilima, preduzeće zakonske mere. Ova odluka se ne odnosi na vozila sa registarskim oznakama gradova na Kosovu, poput PR, KM, GL, i drugih, ukoliko su tehnički ispravna i registrovana.

Na snazi zabrana vožnje neregistrovanih vozila na severu

Nakon skoro 20 godina, odlukom KP na severu Kosova, od danas se ne mogu voziti neregistrovana vozila.

Regionalini komandir KP-a za region sever Željko Bojić kaže da su kontrole pojačane u sve četiri opštine na severu Kosova.

"Ono što mogu da kažem jeste da Policija sprovodi operativni plan prvenstveno u cilju bezbednosti svih građana, uzimajući u obzir da su se u prethodnom periodu dešavale teške saobraćajne nezgode, čak i sa smrtnim ishodom, zbog tehnički neispravnih vozila", rekao je on.

Građani su uglavnom zadovoljnji ovakvom odlukom Policije, međutim ima i onih koji se protive registraciji vozila na severu.

"To je nešto najgluplje što može da postoji. Kakva registracija, gde da registrujemo automobile?"

"Potpuno ispravna odluka.19 godina se voze neispravna vozila, potpuno je ispravna odluka", rekli su neki od građana.

Iako ne postoje precizni podaci o broju neregistrovanih i tehnički neispravnih vozila, iz Policije navode da je do sada na severu Kosova bilo 30 odsto takvih vozila.

"Ono što moram da naglasim je da su se takva vozila koristila i za usluge taksi prevoza pa su samim tim bili u opasnosti i putnici i vozači tih vozila. Jutros sam bio na terenu i video da ih nema u saobraćaju i ovom prilikom bih se zahvalio i vozačima takvih vozila koji su postupili savesno i koji su shavtili da je u pitanju bezbednost svih građana", dodao je Bojić.

Protiv osoba koje ne budu poštovale odluku Kosovske policije biće preduzete zakonske mere. Operativni plan Kosovske policije o tehnički neispravnim i neregistrovanim vozilima sprovodi se od danas, a saopštenje za javnost je izdato prošle nedelje.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš