Na Merdaru se čeka skoro 6 sati, na Jarinju i do 120 minuta

Tokom trajanja letnje sezone sve su učestalije gužve na prelazima. Na najposećenijem prelazu – Merdare, po podacima kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, danas se beleže skoro šestočasovna čekanja. Za ovo, po navodima predstavnika ovog ministarstva, „kriva je Srbija“. Sa druge strane, gužve su i na Severu Kosova.

Na Merdaru se čeka skoro 6 sati, na Jarinju i do 120 minuta

Svi putnici koji su se uputili ka Srbiji preko prelaza Merdare, po podacima kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova čekaće između 320 i 340 minuta u koloni dugoj i do 3.500 metara.

Za ulazak na Kosovo na istom prelazu čeka se od 40 do 50 minuta.

Duža zadržavanja beleže se i na prelazu Jarinje, gde putnici, koji ulaze na Kosovo čekaju do četrdeset minuta, dok se za izlazak čeka i do dva sata.

Na ovom prelazu su kolone duge i do 500 metara, a manje od 50 metara na ulazu na Kosovo.

Duža čekanja zabeležena su i na prelazu Mutivode gde se za izlazak čeka i do sat vremena.

Po podacima kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova na ostalim prelazima nema većih gužvi.

U jeku letnjih gužvi, kosovski MUP doneo je odluku da se na prelazima više ne prihvataju pasoši izdati osobama u gradovima Srbije. Ova odluka je, po navodima ovog ministarstva zasnovana sa Sporazumu o slobodi kretanja koji je postignut 2011. Punoletne osobe prelaze sa Kosovom sada mogu preći samo sa srpskim ličnim kartama, dok je za maloletne osobe potrebno priložiti izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš