Na Kosovu 119 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Od 420 uzoraka testiranih 14. jula, 119 je pozitivno na virus Kovid-19, čime je ukupan broj zaraženih na Kosovu sada 5.237, dok je 112 ljudi preminulo usled zaraze Kovidom-19, saopštili su danas Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje u Prištini.

Na Kosovu 119 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U ovom periodu od 24 sata izlečeno je 92 pacijenta, broj izlečenih je ukupno 2.462, dok je aktivnih slučajeva 2.663", rekao je Ramadani, prenosi Gazeta Express.

I danas u Prištini je registrovan najveći broj zaraženih koronavirusom.

Priština (63), Đakovica (12), Drenica (6), Kosovo Polje (5), Peć (5), Podujevo (5), Srbica (3), dok su po dva slučajeva registrovana u opštinama Uroševac, Dečane, Gnjilane, Istok, Kačanik, Lipljan, Vučitrn, Obilić, i po jedan u Kamenici, Klokotu, Mitrovici i Orahovcu.

Ramadani je pozvao na poštovanje mera koje je preduzela Vlada Kosova u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Od danas, rezultati će biti objavljivani u 15 časova, na konferenciji za novinare, na kojoj će biti prisutni ministar zdravlja Armend Zemaj, direktor NIJZK-a, Naser Ramadani i infektolog dr Valjbon Krasnići.

Vršilac dužnosti direktora UKBC Kosova Valjbon Krasnići, rekao je da se na Klinici za infektivne bolesti i sedam opštih bolnica na Kosovu leči 319 pacijenata zaraženih koronavirusom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš