Na Čakoru se otvara novi prelaz između Crne Gore i Kosova

Vlade Crne Gore i Kosova uskoro bi mogle da postignu sporazum o otvaranju graničnog prelaza na putnom pravcu Murino - Čakor - Peć, kazao je predsjednik Opštine Peć, Gazmend Muhadžeri.

Na Čakoru se otvara novi prelaz između Crne Gore i Kosova

On je u razgovoru za RTK 2 rekao da je o tome bio riječi na nedavnom sastanku predstavnika opština Peć i Gusinje u Gusinju, prilikom potpisivanja sporazuma o bratimljenju te dvije opštine.

Muhadžeri je naveo da od Plava odnosno Gusinja do Peći tim putem ima pedesetak kilometara, dok su putem preko Kule daleko 150 kilometara, prenosi portal RTCG. 

“Otvaranje tog prelaza značilo bi mnogo i građanima Dečana, Istoka, Andrijevice i Berana. Uskoro bi trebalo da se sastanu delegacije dvije Vlade da razmotre to pitanje i nadamo se da ono uskoro bude riješeno", kazao je Muhadžeri, dodajući da je na crnogorskoj teritoriji put u dobrom stanju, a da na kosovskoj treba asfaltirati 1,9 hiljada metara.

U planu je, kako je naveo Muhadžeri, i izgradnja tunela između Rožaja i Peći, čime bi se obezbijedile veze sa autoputevima ka Srbiji i Skoplju.

Čitav put bio bi dug 23,5 kilometara i njime bi se između dva grada stizalo za dvadesetak minuta.

Prema riječima Muhadžerija, građani Peći imali bi lakši pristup auto-putu Bar- Boljare u Crnoj Gori, a zatim i evropskim cestama.

"Značilo bi mnogo i građanima Crne Gore da auto-putem preko Peći i Prištine imaju vezu sa autoputem Priština – Niš, a pošto će iduće godine biti završen i autoput Priština – Skoplje, otvoriće se i neki koridori za međunarodnu povezanost ovih država”, istakao je Muhadžeri.

On je najavio i da će do kraja ovog mjeseca biti završena izgradnja još nekoliko kuća za povratnike, a počeće i izgradnja ski centra.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš