MZ: Evo detalja o smrtnim slučajevima COVID-19 za nedjelju

Ministarstvo zdravlja i Univerzitetska bolnica i klinička služba Kosova izražaju žaljenje zbog smrti pacijenata kojima je dijagnosticiran Covid-19 u ranim jutarnjim časovima.

MZ: Evo detalja o smrtnim slučajevima COVID-19 za nedjelju

Prema Ministarstvu zdravstva, zbog povećanja broja smrtnih slučajeva u kratkom roku, podignute su sumnje u prirodu smrti ovih pacijenata.

Ono što NIZJZ do sada može potvrditi je da su svi ti pacijenti potvrđeni standardnom primijenjenom metodom dijagnoze Covid-19 i bili su u kritičnom stanju na kojem su liječeni na Kliniki za infektivne bolesti-UKCK.

“Kako bi se razriješile bilo kakve sumnje u prirodu njihove smrti, MZ i NIZJZ pozivaju javnost i sve da se suzdrže od prijevremenih zaključaka i da daju dovoljno vremena nadležnim institucijama da analiziraju uzroke smrti. i donijeti prave zaključke “, navodi se u saopćenju.

NIZJZ potvrđuje da se priliv pacijenata s teškim kliničkim pregledom Covid-19 značajno povećao posljednjih tjedana, dok je UKCK povećao svoj kapacitet za intenzivno liječenje, kako bi se liječili svi hospitalizirani pacijenti, i pored velikih opterećenja.

“MZ i NIZJZ izražavaju saučešće porodicama pacijenata koji su izgubili bitku sa Covid-19”, kaže se na kraju.

Izvor: (kosova.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš