Mustafa: Taksa nije ukinuta zbog dogmatskih i zavereničkih stavova premijera Kurtija

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da su razlozi za neukidanje takse dogmatski i zaverenički stavovi kosovskog premijera Aljbina Kurtija, prenosi Gazeta Ekspres.

Mustafa: Taksa nije ukinuta zbog dogmatskih i zavereničkih stavova premijera Kurtija

"Premijer nije ukinuo taksu zbog sebe samog, a ne zbog DSK. Te stvari se ne rade dogmatskim i zavereničkim stavovima. Da ne bi usledilo još neuspeha, taksu treba u potpunosti ukinuti", rekao je Mustafa za Gazetu Ekspres.

Taj odgovor lidera DSK usledio je nakon što je kosovski premijer optužio DSK kao krivce za neukidanje takse neprihvatanjem modela Samoopredeljenja, koji je predviđao postepeno ukidanje takse.

Prema njegovim rečima, ukidanje takse takođe je povezano sa novonastalom situacijom izazvanom koronavirusom.

"Problemi, koji bi u narednim danima mogli da se povećaju sa nedostatkom brašna i nekih drugih proizvoda, govore kao paradoks postojanja takse kao prepreke slobodnom uvozu", ocenio je Mustafa.

Ponovio je stav i da njegova stranka nikada neće pristati na delimično ukidanje takse i uspostavljanje mera reciprociteta bez saglasnosti SAD.

"Stoga, ne samo da nismo pristali na delimično ukidanje takse i reciprocitet bez dogovora sa našim saveznicima, već ćemo se mnogo manje slagati u budućnosti", ukazao je Mustafa.

Samoopredeljenje i DSK saopštili su ranije da su 100 odsto saglasni u formiranju vladajuće koalicije i izgradnje nove vlade, međutim, dve stranke još uvek nemaju jedinstven stav po pitanju takse, podseća Gazeta Ekspres.

Kosovski premijer Aljbin Kurti izvinio se danas građanima što još uvek nije ukinuo taksu, za koju je najavio ranije da danas treba da počne sa primenom.

Kurti je istakao da je za to kriv Demokratski savez Kosova, koji se ne slaže da se postepeno ukida taksa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš