Mustafa: Očekuje nas težak i obiman posao

Predsednik vlade Kosova zatražio je danas od ministara da se koncetrišu na važna pitanja na kojima će Vlada Kosova biti fokusirana u narednom periodu.

Mustafa: Očekuje nas težak i obiman posao

Mustafa je istao da već postoji spremna strategija ekonomskog razvoja koja će se razmatrati u vladi, istakavši da je to veoma značajan dokument. 

Premijer Mustafa je rekao da će se voditi sastanci sa resornim ministarstvima - evropskih integracija, unutrašnjih poslova, pravde, a učestvovaće i tužilaštvo kao i sudski savet Kosova kada se radi o zahtevima za liberalizaciju viznog režima sa EU.

,,Radićemo i na sprovođenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji bi se trbao naći u Evropskom parlamentu”, rekao je predsednik kosovske vlade.

Isa Mustafa je rekao da su vođeni razgovori i sa ministarkom za dijalog Editom Tahiri o obavezama koje Kosovo treba da ispuni za dobijanje telefonskog koda. 

,,Naravno da imamo obaveze prema sporazumima iz Brisela koje bi trebalo sprovesti, ostale obaveze su bilateralne kao što je sporazum o energiji koji je od vitalnog interesa za Kosovo”, zaključio je Mustafa na današnjoj sednici Vlade.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš