Mustafa: Nema ZSO bez raspuštanja paralelnih struktura

Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je da „Asocijacija opština sa srpskom većinom neće biti uspostavljena bez raspuštanja preostalih paralelnih struktura na Kosovu“.

Mustafa: Nema ZSO bez raspuštanja paralelnih struktura

Isa Mustafa krivi Srbiju za nesprovođenje sporazuma.

„Uspostavljanje Asocijacije će biti  uslovljeno raspuštanjem paralelnih struktura, zato što je bez smisla uspostaviti Asocijaciju, a ne raspustiti paralelne strukture. Asocijacija može biti uspostavljena poštovanjem sporazuma o energetici, telefonskom kodu i raspuštanju paralelnih struktura“, rakao je Mustafa.

Mustafa je takođe najavio da se razgovori o produžetku mandata misije Euleks privode kraju. On je rekao da je na sastancima sa EU o ovom pitanju odlučeno da Euleks ima manje osoblja koje će nastaviti da  radi na nezavršenim slučajevima i stvarati uslove za transfer ovih predmeta na lokalne institucije.

Kada je u pitanju Specijalni sud, Mustafa je rekao da nije ustanovljen poslednji rok kada će do ovoga doći. Ipak, prema njegovim rečima, to je sada na EU koja treba da stvori uslove za osoblje, administraciju i zgrade.

Što se tiče procesa vizne liberalizacije, premijer Mustafa je izrazio uverenje da će ove jeseni moći da se putuje bez viza. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš