Mustafa: Marić ne može nazad u vladu, ne zaslužuje da bude njen član

Premijer Isa Mustafa je na godišnjoj konferenciji za novinare, govorio o saopštenju liste Srpska o zamrzavanju učešća u kosovskim institucijama. On je rekao da su akcije ove liste besmislene i da nisu u njihovom interesu.

Mustafa: Marić ne može nazad u vladu, ne zaslužuje da bude njen član

"Mislim da je topljenje i zamrzavanje položaja liste Srpske besmisleno za nas, i, takođe, nije u njihovom interesu. Jedan od razloga što su zamrzli aktivnosti bio je Zakon o Trepči, ali ja sam smatrao, i dalje smatram - da nijedan zakon o Trepči nije bolji od ovog. Dakle, to je zakon po kojem su, po prvi put, radnici akcionari - i albanski i srpski," kazao je Premijer u izjavi novinarima na konferenciji za kraj godine.

On je ocenio da bi Srbi trebalo da obrate pažnju na to da moraju da ostvare svoje interese na Kosovu i u okviru Kosova, a "ne da srpski poslanici i ministri sprovode i podržavaju politiku srpskih vlasti na Kosovu, јеr se ni u kom slučaju ne slažem da se politika jedne druge države sprovodi preko njenih predstavnike Vlade, ili Parlamenta".

"Srbi mogu da zastupaju njihove interese u Parlamentu Srbije - oni koji žive u Srbiji, a oni koji žive na teritoriji Kosova -  zastupaju interese naroda, građana Kosova u parlamentu i vladi, bilo da su Albanci, Turci, Crnogorci, Bošnjaci i drugi," rekao je Mustafa, prenosi Koha.net.

Prema rečima šefa izvršne vlasti, pozicija Vlade u Beogradu nije u redu, destruktivna je i neprihvatljiva i on je rekao da će još jednom skrenuti pažnju Evropskoj uniji da "imamo posla sa vladom i zemljom koja, ne poštujući osnove postignutog dogovora, nije zainteresovana da stabilizuje odnose i svaki dan donosi odluke koje dovode u pitanje njemu ozbiljnost u ovom dijalogu."

Srbi da se vrate u institucije, ali ne po svaku cenu

Isa Mustafa je na godišnjoj konferenciji za novinare, komentarišući odluku “Srpske liste” da ponovno zamrzne rad u Skupštini i Vladi Kosova, istakao da se smenjeni ministar administracije lokalne samouprave, Ljubomir Marić, ne može vratiti u Vladu Kosova.

"On ne zaslužuje da bude član vlade," rekao je Mustafa i naglasio da ostali ministri mogu sami da odluče da li će, ili ne ostati u Vladi, ali, dodao je, ne mogu ostati, ako ne rade svoj posao.

"Oni treba da rade posao koji im je određen, u suprotnom ne mogu da ostanu u vladi," kazao je Mustafa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš