Mustafa Kurtiju:Ukini taksu i poništi odluku o smeni veljiua

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa objavio je na Fejsbuku pismo koje je 16. marta poslao premijeru Kosova i koalicionom partneru Aljbinu Kurtiju. On je od premijera Aljbina Kurtija zatražio da ukine takse na robu iz Srbije koja ugrožava partnerstvo sa SAD, jer će u suprotnom izaći iz koalicije kao i da poništi odluku o smeni Agima Veljiua i izvini mu se.

Mustafa Kurtiju:Ukini taksu i poništi odluku o smeni veljiua

"Poštovani premijeru, kao koalicioni partner, ja i drugi članovi DSK delimo uverenje da ne smemo ugroziti naše partnerstvo sa SAD. Trebalo bi da ukinemo taksu i prepustimo vladi da preuzme odgovornost koju ima u dijalogu. DSK je podržao rezoluciju Skupštine o dijalogu i ni na koji način neće podržati sporazum koji utiče na granice i unutrašnju organizaciju“,  poručio je Mustafa kosovskom premijeru.

U pismu se dalje ističe da se ne smeju rizikovati odnose sa Sjedinjenim Državama zbog takse na srpske proizvode.

"Snažno prisustvo SAD na Kosovu je od vitalnog je značaja za našu zemlju" istakao je Mustafa.

Mustafa se osvrnuo i na situacaiju sa koronavirusom i istakao da zajedno moraju pobediti u ovoj bici.

"Imamo velikih problema sa virusom KOVID-19. Mi nismo napravili koaliciju da je razbijemo, već da donesemo promene. Zato tražim vaše razumevanje da taksu treba ukinuti ove nedelje. Ne shvatajte ovo kao jednostrani uslov već kao zajednički interes“, napisao je lider DSK.

On je dalje napisao da ako se nastavi ovo čim bude prevaziđena vanredna situacija zbog virusa, DSK će biti prisiljen da izađe iz koalicije.

"Ne želim o biti odgovornoi za narušavanje odnosa sa našim glavnim saveznikom. O tome ću obavestiti i ambasadora Grenela", napisao je između ostalog Mustafa.

Lider DSK je napisao da očekuje da će Aljbin Kurti ukinuti takse i vratiti Agima Veljiua na mesto ministra unutrašnjih poslova.

On kaže da je ogovor koji je 18. marta dobio od premijera Kurtija bio smena prvog zamenika predsedavajućeg DSK-a Agima Veljiua protivno Sporazumu o koaliciji na mestu ministra unutrašnjih poslova.

„Pitam vas, dragi građani da li je ovo ispravno delovanje našeg premijera? Da li ovaj potez ukazuje da je premijer Kurti posvećen očuvanju koalicije i zajedničkoj borbi protiv koronavirusa? Pitam vas kakvu bi drugu odluku trebalo da donese DSK kada je tako loše ignoriše i ponižava premijer zemlje? Očekujem danas da će gospodin Kurti poništiti odluku o razrešenju g. Veljiua. Da se ​​izvini njemu i DSK za svoje postupke i onih sa kojima je sarađivao u ovome. Kako biste nam pružili priliku da budemo zajedno u ovoj bici", napisao je lider DSK.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš