Mustafa: Formiranje vojske samo u dogovoru sa SAD

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa poručio je iz Prizrena, gde je prisustvovao 27. godišnjici od formiranja ogranka DSK u gradu na Bistrici. Mustafa je rekao da rešavanje problema zahteva podršku građana i međunarodnih organizacija. Formiranje vojske, demarkacija i liberalizacija viza, zahtevaju mnogo rada, rekao je on.

Mustafa: Formiranje vojske samo u dogovoru sa SAD

Predsednik DSK Isa Mustafa prisustvovao je u Prizrenu obeležavanju 27. godišnjice osnivanja ogranka DSK-a u Prizrenu. On je u obraćanju članovima i simpatizerima stranke predstavio dosadašnje uspehe i izazove sa kojima se Kosovo suočava.

“Formiranje vojske Kosova predstavlja najveći izazov. Mi imamo obavezu da formiramo vojsku, ali naša obaveza je da je formiramo u dogovoru sa SAD i Severno-atlantskim savezom. Mi smo odlučni da sve buduće korake uskladimo sa našim strateškim partnerima, jer smo našu zemlju stvorili sa tim partnerima”, rekao je Mustafa

Mustafa je takođe rekao da je važno nastaviti dijalog sa Srbijom i da je jedan od glavnih izazova, kako je naveo, razgraničenje sa Crnom Gorom, od koga zavisi vizna liberalizacija za Kosovo.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš