Mustafa: Ako DSK bude vodila vladu prvo će ukinuti reciprocitet, nismo razgovarali o imenu premijera

Lider DSK Isa Mustafa rekao je da će, ako sledeću vladu bude vodila ta stranka, mera reciprociteta sa Srbijom biti ukinuta i dodao da je to na neki način obećanje dato specijalnom izaslaniku američkog predsednika za dijalog Ričardu Grenelu, izveštava Kljan Kosova.

Mustafa: Ako DSK bude vodila vladu prvo će ukinuti reciprocitet, nismo razgovarali o imenu premijera

Kako taj medij navodi, na sastanku stranačkih organa DSK danas nije bilo reči o eventualnom mandataru.

"Što se tiče ambasadora Grenela, mogu reći da smo obećali, čak i ovde kada je bio u DSK, da ćemo se složiti da ćemo ukloniti taksu i ukloniti je bezuslovno na neko vreme, a takođe da očekujemo da isto uradi Srbija - da ukloni sve prepreke, uključujući i aktuelnu kampanju protiv priznanja Kosova", rekao je Mustafa novinarima nakon sednice rukovodstva DSK.

Dodao je i da je rečeno na sastanku "da ako Srbija sve svoje prepreke ne smanji na nulu" da će se postaviti reciprocitet kao pravna osnova "jer je takvo pitanje definisano zakonima Kosova".

"Da budem jasan: siguran sam da će u trenutku kada DSK bude vodila vladu, tada prvi koraci vlade biti uklanjanje reciprociteta, ali ne i uklanjanje tako da o njemu nikada neće biti razgovarano, ali biti uklonjen kao dobra volja za započinjanje dijaloga. Ako se kasnije vidi da Srbija to ne radi, vratiće se puna ekonomska i politička uzajamnost", precizirao je Mustafa. 

Na pitanje da li je potencijalni kandidat za mandatara, Mustafa je rekao da se o tome nije razgovaralo i dodao:

"Danas neću da kažem ništa, prvo moram da razgovaram sa ljudima unutar. Ono što želim je da imam kandidata koji će se suočiti sa svim izazovima koji će se pojaviti. Da imam volje, kandidovao bih se i kada je Avdulah Hoti bio u trci 2017. i prošle godine kada je to bila Vjosa Osmani."

Predsednik DSK je naveo i da postoji široka podrška članova Glavnog odbora za mogućnost koalicije sa ABK, ANK i NISMA, kao i sa još dve manjinske grupacije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš