Murati: Plate stopirane zbog opštinskih službenika, a ne krivicom Vlade

Ministar finansija Hekuran Murati okrivio je službenike opština na Kosovu što nisu dostavili spiskove radnika zbog čega zaposleni u javnoj upravi nisu dobili plate, prenosi Ekonomija onlajn.

Murati: Plate stopirane zbog opštinskih službenika, a ne krivicom Vlade

On je rekao da se radi o neodgovornosti na opštinskom nivou i da do neisplaćivanj zarada nije došlo krivicom vlasti..

“Sa žaljenjem ću reći da je to neodgovornost na opštinskom nivou. Videćemo narednih dana, s obzirom da je cela opštinska uprava snosila posljedice što opština nije dostavila spiskove. Zakon se mora sprovoditi, opštinski službenici su odgovorni za sprovođenje zakona koji je na snazi", kazao je Murati na današnoj konferenciji za novinare. 

Govoreći o subvencijama računa za električnu energiju pojasnio je da će pomoć imati oko 300.000 porodica.

“Smatram da svi građani treba da iskoriste ovu meru. Ne moraju se prijavljivati ​​jer podatke daju operateri, a subvencija će se vršiti direktno. Sve što treba da urade je da štedeti”, poručio je on. 

Murat je rekao i da će pomagati sve firme koje će podići plate svojim radnicima, a da će ovaj iznos polovično subvencionisati vlada tri meseca zaredom.

"Imaće podršku. Pozivam firme da povećaju plate, a mi ćemo podržavati naredna tri meseca. Što se tiče pomoći studentima uskoro ćemo ih obavestiti o prijavnom formularu. Podržaćemo građane", kazao je Murati.

Izvor: (kosovo- online.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš