Mogerini zahteva relaksaciju situacije i nastavak dijaloga

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini pozvala je na relaksaciju situacije i nastavak dijaloga, saopšteno je iz njene kancelarije, prenosi današnja Koha.

Mogerini zahteva relaksaciju situacije i nastavak dijaloga

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini je u vezi sa najnovijim zbivanjima izazvanim vozom na relaciji Beograd - Mitrovica razgovarala sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem. Međutim, ona nije imala isti takav razgovor i sa premijerom Isom Mustafom, piše današnja Koha Ditore. Sa druge strane, kako primećuje prištinski dnevnik, Mogerini je u Srbiji razgovarala sa premijerom Aleksandrom Vučićem, a ne sa predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Iz kancelarije visoke predstavnice nisu rekli zašto su se u vezi ovog slučaja opredelili za Tačija, a ne za Mustafu. Portparolka Federike Mogerini, Maja Kocijančič potvrdila je da je Mogerini kontaktirala Tačija.

"Visoka predstavnica je naglasila značaj relaksacije situacije i nastavak dijaloga za potrebe običnih ljudi. Ona je izrazila zahvalnost predsedniku i kosovskim vlastima za rukovođenje i posvećenost nastavku dijaloga uprkos najnovijim problemima", rekla je Kocijančič.

List podseća da je prošle subote, kada se očekivalo da voz uđe na Kosovo, predsednik Tači kritikovao lokalne institucije za nemar prema ovom pitanju. On je naveo da je pozvao ministra unutrašnjih poslova i direktora policije Kosova da se spreče ulazak voza na Kosovo.

Međutim, iz kacelarije premijera Kosova  saopštili su da je premijer Mustafa taj koji je koordinisao sve akcije.

"Voz je zaustavljen od strane države Kosovo i rad institucija je koordinirao premijer na osnovu svojih ovlašćenja", rekao je Mustafin savetnik i zamenik ministra za lokalnu samoupravu Bajram Gecaj, prenosi Koha Ditore.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš