Misija SAD na Kosovu za što brže sastavljanje statuta ZSO

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini želi da što pre počne da se radi na izradi statuta Zajednice srpskih opština, a portparolka Mišel Šon je rekla da je ambasada u stalnom kontaktu sa kosovskom vladom, predstavnicima Srba i drugima koji su povezani sa ZSO.

Misija SAD na Kosovu za što brže sastavljanje statuta ZSO

"Verujemo da je došlo vreme da svi zainteresovani ostave po strani lične političke primedbe i počnu rad na izradi statuta, što je pre moguće", rekla je portparolka američke ambasade prištinskim medijima, prenosi RTS.

Prema njegovim recima, došlo je vreme da se okonča odlaganje i da se krene napred za dobrobit svih stanovnika Kosova.

Nedavno je premijer Isa Mustafa izjavio da je Priština spremna da se započne sa izradom statuta Zajednice srpskih opština u skladu sa kosovskim ustavom i da će tim povodom uskoro biti organizovan susret sa predstavnicima Srpske liste, EU, OEBS i ambasade SAD.

Krajem prošlog meseca, Mustafa je ukazao na to da je iniciran proces izrade Statuta ZSO, ali da međutim srpski predstavnici tada nisu odgovorili na poziv da budu uključeni u proces.

Formiranje Zajednice srpskih opština predviđeno je Briselskim sporazumom, koji je inače potpisan aprila 2013, pre skoro tačno četiri godine.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš