Među zaraženima od COVID 19 i medicinska sestra

Klinika za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Kosova saopštila je da se na ovoj klinici leči 34 pacijenta od Covid-19, od među kojima je i jedan zdravstveni radnik. 26 pacijeneta je u stabilnom stanju dok je 8 na respiratorima.

Među zaraženima od COVID 19 i medicinska sestra

"Klinika za zarazne bolesti objavljuje da je juče primila prvu osobu iz zdravstvenog sistema Infektivne bolesti pozitivnu na Covid-19. U pitanju je medicinska sestra sa Klinike za zarazne bolesti koja je bila u bliskom kontaktu sa pacijentima koji su hospitalizovani u klinici“, navodi se u saopštenju.

Klinika za zarazne bolesti izražava podršku medicinskom osoblju i naglašava da profesija lekara, posebno specijalista za zarazne bolesti, nosi sa sobom i rizik od infekcije prilikom pružanja zdravstvenih usluga, što se nekad ne može izbeći uprkos maksimalnom poštovanju meralične zaštite.

„Slučaj kolege neće nas obeshrabriti da pružimo medicinsku negu našim pacijentima zajedno sa ostalim kolegama. To ćemo raditi pod bilo kojim okolnostima“, dodaje se u saopštenju klinike za zarazne bolesti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš