Lunaček: Beograd i Priština da nastave dijalog, Srbija da povuče poternicu protiv Haradinaja

Dan nakon što je Skupština Kosova usvojila rezoluciju u kojoj se traži prekid dijaloga sa Srbijom do oslobođenja Ramuša Haradinaja, koji se trenutno nalazi na uslovnoj slobodi u Francuskoj, oglasila se i potpredsednica Evropskog parlamenta i izaslanica za Kosovo, Urlike Lunaček.

Lunaček: Beograd i Priština da nastave dijalog, Srbija da povuče poternicu protiv Haradinaja

Priština i Beograd da nastave proces dijaloga. Srbija da povuče "zastarelu" poternicu protiv Haradinaja - poruke su Lunaček. Juče je reagovala i Evropska unija ističuči da poziv na prekid dijaloga ne doprinosi normalizaciji odnosa. Oglasio se, takođe, i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, a predsedništvo Srbije najavilo je, za ponedeljak, i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. 

"Beograd i Priština moraju da se vrate za pregovarački sto i nastave proces dijaloga," napisala je Lunaček na svom Twitter nalogu.

"Srbija treba da povuče svoju zastarelu međunarodnu poternucu protiv Ramuša Haradinaja!" - dodala je, takođe. 

Rezolucija u kojoj se poziva na "suspenziju dijaloga sa Srbijom, do oslobađanja Haradinaja" usvojena je juče u Skupštini Kosova sa 78 glasova "za" i jednim protiv. U dokumentu rezolucije, koja je upućena i Evropskoj uniji, zahteva se i da "agresor" Srbija poništi sve INTERPOL-ove poternice protiv političkih ličnosti na Kosovu.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš