"Lufthanza" otvara avio liniju Priština-Beograd posle 20 godina

Nemačka avio kompanija "Lufthanza" najavila je kosovskim vlastima da će uskoro otvoriti avio liniju Priština-Beograd, prenosi Ljajmi.

"Lufthanza" otvara avio liniju Priština-Beograd posle 20 godina

Predlog je podnet na ceremoniji u Ambasadi SAD u Berlinu, u prisustvu ambasadora Ričarda Grenela.

Generalni direktor Kosovske uprave civilnog vazduhoplovstva Eset Beriša izjavio je da je pismo koje su podneli Kosovskoj upravi civilnog vazduhoplovstva, korak napred u angažovanju kosovskih institucija ka potpunoj normalizaciji vazdušnog prostora na Kosovu.

"Ovo  je prvi korak i kontakt između dve vlasti civilnog vazduhoplovstva, između Kosova i Srbije, kao ravnopravnih partnera. To je prvi korak ka punoj normalizaciji kosovskog vazdušnog prostora i otvaranju vazdušnih koridora. Od otvaranja novih linija najviše koristi će imati  građani Kosova koji koriste usluge aerodroma Priština “, dodao je Beriša.

Beriša je izrazio zahvalnost ambasadoru Grenelu, američkoj administraciji, NATO-u i KFOR-u na podršci u naporima Kosova na potpunoj normalizaciji vazdušnog prostora i vazdušnog saobraćaja na Kosovu.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najavio je danas da bi, pored 12 redovnih autobuskih linija dnevno Beograd i Prištinu uskoro mogla da povezuje i avionska linija, prvi put posle 20 godina, ali tek kada Priština ukine taksu na srpske proizvode.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš