Ljajmi: Kosovska policija pomogla da se "prokrijumčari“ 1.000 testova iz Srbije za Prištinu

Donacija od 1.000 testova za kovid-19, koju je Srbija uputila Kosovu prešla je granicu bez ikakvog carinskog postupka, piše danas prištinski Ljajmi, ističući da oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević, koji je doneo testove za pomoć kosovskom zdravstvenom sistemu, nije podvrgnut carinskim propisima.

Ljajmi: Kosovska policija pomogla da se "prokrijumčari“ 1.000 testova iz Srbije za Prištinu

Histerija dela kosovske javnosti, nekih političkih partija i pojedinih medija ne prestaje. Za pomoć koja je stigla iz Srbije, za koju je kosovsko Ministarstvo zdravlja istaklo da im je veoma važna, i za koju je iz ministarstva zatraženo da bude na prelazu Jarinje puštena bez nepotrebnih zadržavanja, u pojedinim komentarima se ide toliko daleko da se maltene okrivljuje Srbija što je poslala 1.000 testova Prištini.

Ljajmi navodi da ovi testovi, iako su izuzeti od carina, moraju biti podvrgnuti verifikaciji proizvoda prema carinskog zakonu, kako bi se utvrdio sadržaj, jer ako se to ne uradi, računa se da je u pitanju "krijumčarenje".

Gazeta Insajderi saznaje da je 16. aprila u 18 sati na Jarinju Pavićević napustio Kosovo, a vratio se u 18.18 časova i nije prošao nikakve carinske procedure, jer je bio u pratnji kosovske policije koja ga je sprovela u Prištinu.

U vezi sa donacijom Srbije i aktuelni kosovski premijer Aljbin Kurti je rekao da je to pozitivan gest Beograda.

"Bio je to dobar gest iz Srbije. Ti testovi neće testirati samo srpske građane", rekao je Kurti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš