LDK uputio ultimatum LVV – sporazum do kraja nedelje

Dva dana nakon što je kosovski predsednik, Hašim Tači, lidera LVV, Aljbina Kurtija, imenovao za mandatara za sastavljanje nove vlade, lider LDK, Isa Mustafa uputio mu je ultimatum – da u roku od pet dana preduzme korake u pravcu postizanja sporazuma o novoj vladi, prenose kosovski mediji.

LDK uputio ultimatum LVV – sporazum do kraja nedelje

Dva dana nakon što je kosovski predsednik, Hašim Tači, lidera LVV, Aljbina Kurtija, imenovao za mandatara za sastavljanje nove vlade, lider LDK, Isa Mustafa uputio mu je ultimatum – da u roku od pet dana preduzme korake u pravcu postizanja sporazuma o novoj vladi, prenose kosovski mediji.

Višemesečni koalicioni pregovori LDK i LVV, ne idu u dobrom smeru. Predstavnici dve partije svakodnevno putem medija upućuju kritike jedni drugima, ponude i kontraponude za formiranje koalicionog sporazuma koje se ne usvajaju.

Uprkos roku od 15 dana koji Kurti ima da novoj skupštini predloži sastav vlade, a koji je počeo da teče od preuzimanja mandata, zvaničnih sastanaka između lidera LVV i LDK još uvek nema.

Najnoviji razvoj događaja za formiranje nove vlade obeležio je ultimatum lidera LDK, Ise Mustafe, da lider LVV, Aljbin Kurti, u roku od pet dana, tj. do kraja ove nedelje, preduzme korake u pravcu postizanja sporazuma o formiranju zajedničke vlade.

Nakon jučerašnjeg sastanka Predsedništva LDK-a, Mustafa je još jednom od Samoopredeljenja zatražio uravnotežen sporazum.

U suprotnom treba konstatovati da nema uslova za postizanje dogovora između LDK i LVV, poručio je Mustafa.

Ultimatum LDK dolazi ujedno dan nakon što je Mustafa potvrdio da postoji diplomatski pritisak za brzo formiranje vlade, te da na postizanju sporazuma insistiraju ambasadori zemalja Kvinte i Evropske unije.

Izvor: (Kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš