Kvinta: Ozbiljnost političkih partija se vidi na listama

Predstavnici Kvinte pozvali su još jednom građane Kosova da ne glasaju za osobe povezane sa kriminalom i korupcijom. Ne želeći da se mešaju u unutrašnje stvari političkih stranaka, ambasade Kvinte na Kosovu su saopštile da je odgovornost birača da li žele da ih predstavljaju kandidati koji imaju veze sa korupcijom i kriminalom, prenosi današnji Zeri.

Kvinta: Ozbiljnost političkih partija se vidi na listama

Prema njima, obećanja političkih stranaka o unapređenju vladavine prava nisu bila ozbiljna i to dokazuju njihove izborne liste.

U kratkoj izjavi za Zeri, američki ambasador Greg Delavi je pozvao građane Kosova da glasaju za kandidate koje smatraju da predstavljaju njihove interese na najbolji način.

"Mi ne podržavamo ili se protivimo bilo kom kandidatu ili političkoj stranci. Od birača zavisi za kog kandidata ili političku stranku će glasati kako bi na najbolji način ostvarili njihove ciljeve za budućnost zemlje", rekao je ambasador.

U izjavi za Zeri pre nekoliko dana, nemačka ambasada je izrazila uverenje da će nova vlada, pred kojom su veliki problemi, biti sastavljena ubrzo posle izbora.

"Građani Kosova su oni koji procenjuju političke stranke i koalicije na ovim izborima. Nemačka ambasada to ne komentariše", navodi se u odgovoru ambasade.

Ambasada Velike Britanije u Prištini je takođe saopštila da građani Kosova zaslužuju sposobnije predstavnike sa većim moralnim integritetom,. Međutim, ambasada je naglasila da su građani Kosova ti koji treba da to procenene i da će nastaviti da sarađuje sa bilo kojom vlašču koju izaberu građani.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš