Kurti: Zabrinuti smo jer je portparol ruskog ministrstva odbrane bio vojnik na Kosovu

Premijer Kosova Aljbin Kurti kazao je da su Kosovo, Bosna i Hercegovina i Crna Gora ugroženi jer su susedi Srbije i da ga zabrinjava imenovanje za portparola ministarstva odbrane Rusije Bek Jevkureva, koji je 1999. godine bio na Kosovu, prenosi RTK.

Kurti: Zabrinuti smo jer je portparol ruskog ministrstva odbrane bio vojnik na Kosovu

Kazao je da je potreban opez u vreme kada ruski predsednik Vladimir Putin želi da povuče, kako je rekao, nepostojeće, lažne, apsurdne paralele između Kosova i Krima.

"Ono što me je posebno zabrinulo je činjenica da je Putin 8. decembra, manje od dve nedelje nakon sastanka sa Vučićem, izvršio veoma posebno imenovanje u hijerarhiji Kremlja. General-major Jevkurev je iz Republike Severne Osetije, preživeo je dva pokušaja atentata, ima telesne povrede koje je zadobio u tim atentatima, bio je u Čečeniji i sada je portparol Sergeja Šojgua. Ali da li znate gde je bio u junu 1999. godine? Bio je na Kosovu. Jevkurev je pokupio ruske trupe iz Bosne i Hercegovine i odvezao ih na prištinski aerodrom da stignu ispred NATO-a kada se Kosovo oslobađalo", kazao je premijer Kosova.

On je dodao i da je Jevkurev bio ruski oficir koji je postao Šojguov portparol u decembru prošle godine nakon susreta Putina i Vučića.

"Sve ovo pažljivo pratimo, ne plašimo se. Ovo pokazuje koliko je Putin zaokupljen Balkanom i pogledajte biografije onih koje imenuje. Bio sam u zatvoru kao ratni zarobljenik juna 2001. godine kada je Putin bio na prištinskom aerodromu jer je došao na vlast dva meseca posle oslobođenja Kosova", kazao je između ostalog Kurti.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš