Kurti Varhejiju: Ispunili smo uslove za liberalizaciju viza

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji razgovarao je danas u Briselu sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o važnosti brze primene ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan, radu na reformama uključujući reformu pravosuđa i borbu protiv organizovanog kriminala.

Kurti Varhejiju: Ispunili smo uslove za liberalizaciju viza

Varheji je na Tviteru objavio da se sa Kurtijem sreo uoči današnjeg sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU-Kosovo u Briselu.

Kurtija je prvobitno primio ministar spoljnih poslova EU Žozep Borelj, a zatim se sastao sa komesarom EU za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem.

Na ovom sastanku se razgovaralo o odnosu između Kosova i Evropske unije u kontekstu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao deo procesa integracije Kosova u Evropsku uniju, sa akcentom na stalnu posvećenost i napredak koji je Kosovo postiglo za reformu pravosuđa i borbu protiv organizovanog kriminala.

Premijer Kurti je pohvalio kontinuiranu podršku Evropske komisije reformama i ponovio zahtev da zemlje članice u okviru Saveta EU donesu pozitivnu odluku o liberalizaciji viznog režima za građane Kosova.

„Cenim današnju diskusiju sa Oliverom Varheljijem o napretku Kosova u SSP. Ispunili smo sve kriterijume za viznu liberalizaciju i verujemo da će EU ići napred. Motivisani smo da nastavimo naše transformacione reforme u bliskoj saradnji sa EU“, napisao je Kurti.

Tom sastanku predsedava visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel, a, kako je najavljeno, biće reči o političkim i ekonomskim kriterijumima, finansijskoj saradnji i primeni Sporazuma o stabilizaciji i prodruživanju, kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš