Kurti: Uvešćemo meru reciprociteta kako bi zaštitili lokalne proizvođače

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je na drugoj Konvenciji o proizvođačima Kosova, koju je organizovao Klub kosovskih proizvođača, da su lokalni proizvođači od velikog značaja i da predstavljaju stub kosovskog društva i ekonomije, prenosi Koha.

Kurti: Uvešćemo meru reciprociteta kako bi zaštitili lokalne proizvođače

Kurti je ponovio da će ukinuti takse od 100 odsto i uvesti mere reciprociteta, kako bi se zaštitili lokalni proizvođači.

„Nismo za takse kao kaznenu meru prema potrošačima, već za reciprocitet kako bi zaštitli proizvođače. Čim dođem u svoju kancelariju, analiziraćemo preporuke i donećemo odluku o ukidanju tarife i uspostaviti reciprocitet“, rekao je Kurti.

Kurti je takođe rekao da će zajedno sa Fondom za razvoj biti podrška lokalnim proizvođačima.

„Od mene kao premijera imaćete najveću pažnju, tako da očekujem od ove konvencije vaše preporuke. Za preduzetnike ćemo ukloniti prepreke, stvoriti pravičnost za preduzeća, boriti se protiv utaje poreza i obezbediti proizvođačima pristupačnu električnu energiju. Sa Fondom za razvoj biće obezbeđena podrška za svakog proizvođača. Podržavaćemo poljoprivrednike u količini proizvodnje, a ne u površini. Na Kosovu je malo ulaganja jer je bilo puno korupcije koja je uplašila potencijalne investitore. Pravosudni sistem će biti efikasan i siguran za preduzeća“, rekao je Kurti.

Kurti je zatražio podršku vlade kako bi proizvođači sa Kosova bili zastupljeni i na tržištu u Albaniji i Makedoniji.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš